Be Original. Be Natural. Be Good.

bare Minerals har redan från starten varit ett rent (”clean”) varumärke, som erbjuder mineralmakeup som är rena utan att kompromissa varken gällande innehåll eller resultat.
bare Minerals ledord är ” The power of good” Med det menas bland annat att deras produkter är fria från vad som kan skada oss och fulla med vad som är bra.
”Full of what is good and Free of what is fake”

Det var 1995 som bareMinerals presenterade en revolutionerande foundation i pulverformat som endast innehöll rena mineraler. Det blev startskottet för mineralmakeup revolutionen.
Idag består bareMinerals av ett brett innovativt makeup- och hudvårds sortiment där grundfilosofin kvarstår; att erbjuda innovativa produkter baserade på rena, närande och 100 % naturliga mineraler som jobbar med huden, inte mot den. 

Ren makeup är deras DNA. Därför används en balans mellan noga utvalda ingredienser för att ge bästa resultat. Long Life Herbs som bland annat papaya, borago och bambu är några av ingredienserna som används.

Flera av mineralerna har vårdande effekt och motverkar torr hud och hudirritationer samt hudens åldrande tack vare UV-skyddet. Produkterna passar alla hudtyper, även känslig och oren hud. Större delen av sortimentet är fritt från konserveringsmedel, parfym, konsistensgivare, mineralolja, syntetiska färgämne och andra kemiska ingredienser som kan irritera eller täppa igen porerna.