Kosttillskott kan vara ett viktigt komplement till vår kost.
Skillnaden mellan kosttillskott och läkemedel kan vara hårfin – ”låt maten vara din medicin och medicinen din mat”, men per definition kontrolleras läkemedel av läkemedelsverket och kosttillskott faller under livsmedelslagstiftningen.
Som homeopat och näringsterapeut har jag valt att bara jobba med kosttillskott av mycket hög kvalitet och med ett etiskt och miljömedvetet tänk. Rena kosttillskott, många direkt från naturens fantastiska skafferi. Gemensamt för dem alla är att de håller en hög kvalité och produceras på ett bra sätt.
De kosttillskott du hittar hos oss är valda med stor omsorg, ekologiska, rena och miljövänliga. De innehåller inte några genmodifierade råvaror (GMO) och inga onödiga eller störande tillsatser som stearater, bindemedel, lösnings- eller färgämnen.
Här kan du läsa lite mer om några av de kosttillskott vi jobbar mest med:

Innate Response och Mega Food

Innate Response och Mega Food är världsledande inom whole food med över 40 års erfarenhet. De tillverkar världens finaste ekologiska kosttillskott av whole food, det vill säga riktig mat, från grunden. De har ett nära samarbete med lokala Eko-bönder. De använder hela livsmedel – grönsaker, bär, frukter och örter.
Morötter för A- vitamin. Apelsiner, vilda blåbär, amlafrukt, nypon, paprika för C-vitamin. Broccoli för folsyra. Kål för K-vitamin mm.
Deras kosttillskott är fria från artificiella eller syntetiska tillsatser, dessutom är de även fria från soja, gluten, mjölkprodukter, majs och vete. Passar därför även vegetarianer.
Man använder sig av Refractance Window Drying, den finaste mest skonsamma formen av torkning vid låg temperatur, aldrig över 42 grader.
Innate Response och Mega Food har egna laboratorium och analyserar varje batch vid flera olika tillfällen under produktionsprocessen. Varje livsmedel och råvara kontrolleras noggrant. De skickar även varje batch till ett oberoende tredjepartslaboratorium.

Kosttillskott från Innate Response och Mega Food består av ett brett sortiment av naturliga vitaminer, mineraler, probiotika, enzymer och specialprodukter med högsta upptagning. De är helt fria från GMO (genmodifierade organismer), färgämnen och magnesiumstearat.

Flora - Innate Response probiotika

Probiotika, mjölksyra bakterier, mag-tarm bakterier eller bara nyttiga bakterier är samma sak, det vill säga livsviktiga bakterier som lever i symbios med oss människor i framförallt matsmältningssystemet. Alla dessa nyttiga bakterier som finns i tarmen kallas även för tarmflora.
En genomsnittlig människa har cirka 1 x 1014 mikroorganismer i matsmältningskanalen. Det är mer än tio gånger antalet celler i kroppen. Vi innehåller alltså mer främmande mikroorganismer och bakterier än egna celler. Allra flest mjölksyra bakterier finns i tjocktarmen.
Vi har utvecklats i symbios med mängder av viktiga mikroorganismer, bland annat goda tarmbakterier. Bakteriernas hälsa är avgörande för hela kroppens hälsa och de behöver ett bra och regelbundet näringsintag precis som alla våra celler. Det som tarmbakterierna gillar allra mest är lösliga fibrer, resistent stärkelse och polyfenoler. Om man tar eller har tagit antibiotika, lider av IBS eller andra mag-tarm besvär kan det vara värt att prova om tillskott av mjölksyrabakterier hjälper för att återställa balansen i tarmfloran. Nyckeln till goda resultat är probiotika av hög kvalitet som tas i samband med mat.
Innate Response och MegaFood har en helt fantastisk kvalitet på sin probiotika.

Innate Response probiotika finns i fyra styrkor: 5, 20, 50 eller 300 miljarder välgörande bakterier i varje kapsel, alla med 14 olika kliniskt undersökta stammar av goda tarmbakterier som inte konkurrerar med varandra. En god tarmflora är grundläggande för bland annat en bra matsmältning, för en frisk hud och naturligtvis för hela din hälsa.

Flora Innate Response probiotika:

 • Extremt rena produkter.
 • Fritt från artificiella eller syntetiska tillsatser.
 • Testas fritt från gluten, mjölkprodukter och soja.
 • 14 stammar som finns naturligt i tarm slemhinnan.
 • Kan tas av vegetarianer.
 • Tillverkningen följer GMP.
 • Vegetabiliska kapslar:

Innate Response använder cellulosakapslar av högsta kvalitet och tester på stammarna visar på högsta överlevnadsgrad.

(En del tillverkare använder så kallat enteric coating vilket innebär att kapseln har ett hölje som gör den motståndskraftig. MEN i stort sett alla enteric coating-kapslar innehåller syntetiska polymerer från plast. Förutom att man riskerar att få i sig plastpolymerer så är dessa kapslar inte alltför sällan för svåra att bryta ner vilket innebär att tarmbakterierna inte kan fästa så lätt i tarmslemhinnan)

Kosttillskott och probiotika av en helt fantastisk kvalitet!

Thorne Research

Rena råvaror – säkra kosttillskott.
Thorne Research är en världsledande utvecklare och tillverkare av näringsprodukter av högsta möjliga kvalitet sedan 1984. Utveckling, produktion och kontroll sker i den egna anläggningen i USA. Sortimentet består av rena och effektiva näringsprodukter utan tillsatser som magnesiumstearat, konserveringsmedel, färgämnen och lösningsmedel.

Thorne använder endast den allra renaste råvaran för sin produktion och är specialist på biotillgänglighet, dvs. optimalt upptag av näring.

Grundläggande kriterier för kosttillskotten från Thorne:
Rena råvaror utan oredovisade utspädnings – och lösningsmedel.

 • Fokus på effektivt upptag och biotillgänglighet.
 • Egen forskning och utveckling.
 • Omfattande tester i eget laboratorium i minst fyra steg.
 • Kvalitetsgranskning av fristående organisationer som TGA, FDA, (cGMP) och NSF.
 • Färdig aktiverade B-vitaminer för optimalt upptag och effekt.
 • Helt rent C-vitamin / askorbinsyra utan rester från utvinningen.
 • D-vitamin som absolut rent och naturligt D3.
 • E-vitamin som naturliga tokoferoler.
 • Mineralbindningar med organiska syror, inte oorganiska som oxider, karbonat eller sulfiter.
 • Omega 3 endast från:

små fiskar som sardiner, inte från odlad fisk, lax eller andra stora fiskar.
Certifierat hållbart fiske.
olja som renats genom molekylär destillation utan upphettning eller lösningsmedel som hexan.
Renade fettsyror i täta kapslar.


 • Örter i standardiserad form när det är möjligt.
 • Kapslar av god och säker kvalitet i stället för hårda tabletter.
 • Fritt från dolda ingredienser.
 • Innehåller inte allergener, GMO eller bestrålade ingredienser.

Utan tillsats av smörjmedel som magnesiumstearat, glaserings-,skum- och sötningsmedel eller färgämnen. Thorne har en lång Nej-lista.

Thorne Sports Performance – NSF
För tävlande atleter som står under dopingkontroll har Thorne låtit certifiera produkter av NSF. Certifikatet visar att produkterna endast innehåller det som står på etiketten och att det inte ingår doping klassade ämnen.
I USA används Thornes kosttillskott av bland annat hockeyspelarna i NHL. I Sverige är det allt fler elitidrottare som upptäcker dessa effektiva näringsprodukter.

I Thorne Reseach´s sortiment finns idag ca 230 produkter – allt från allmänna näringspulver och alla multivitaminer / mineraler till mer specifika produkter. Alla produkter är av lika hög kvalitet och tillverkade av kontrollerad råvara av högsta kvalitet.

Thorne är unikt

I hela kedjan från valet av ingredienser till produktionsmetoder, kvalitetskontroll och miljöhänsyn tar Thorne alltid det extra steget för att skapa de allra renaste och mest effektiva kosttillskotten. 

Nöj dig inte med mindre!

Kort om / varför du ska undvika magnesiumstearat

Magnesiumstearat är ett vax / härdat fett som är vanligt som tillsatsämne i kosttillskott. Det används som smörjmedel i produktionen av både kapslar och tabletter. Det går nämligen fortare att fylla en kapsel med näringspulver om man först blandar det med med stearat, eftersom det hindrar pulvret från att damma och klibba ihop.

 1. Stearatet binder in varje korn av näring i en hinna av svårsmält fett som inte är vattenlösligt och som smälter först vid hög temperatur. Detta gör att näringen blir mer svårupptaglig i kroppen.
 2. Stearatet framställs genom härdning av fett till långkedjade fettmolekyler som binds med mineral, till exempel magnesium. Härdat fett har flera kända negativa effekter på hälsan.
 3.  Det fett som används för tillverkning av magnesiumstearat kommer oftast från bomullsfrön, sojabönor, palmolja eller från slakteriprodukter. Merparten av den soja som odlas i världen i dag är genmodifierad (GMO). Oljepalmer odlas på bekostnad av djungel och regnskog. Vid odling av bomullsfrö används vanligen bekämpningsmedel och kemikalier.
 4. Stearater tillsätts i kosttillskott för att göra tillverkningen snabbare och billigare för producenten. Det har inget mervärde för konsumenten.