Klassisk Massage

En djupgående massage som frigör slaggprodukter, mjukar upp musklerna och lindrar muskelspänningar. Återställer muskelbalansen och ger kroppen ny energi.
Massage ökar cirkulationen i hela kroppen och hjälper till att få igång lymfsystemet.  Massage stärker också binjurarna och minskar stress. Exklusiva ekologiska kallpressade oljor, aromessenser och liniment utifrån vad just du behöver. Vid behov används både laser och djupvågsbehandling. Personliga rekommendationer på övningar att göra hemma, behandlingsintervall, kosttillskott, cellsalter m.m

Massage Rygg och Nacke 45 min 895 kr

Helkroppsmassage 75 min 1195 kr

Fötter

Ta hand om dina fötter, de ska bära dig resten av livet. Att skämma bort sina fötter är inge lyx – det är en investering!

Medicinsk Fotvård

Fotbad, nagelklippning, rensning av nagelband, polering av
nagelplattan, förhårdnader, liktorn och nageltrång. Avslutas med fotmassage.

45 min  795:-

Nageltrång – Liktorn – Lapis – Frysning 15 min      350:-

Laserterapi

Laserterapi accelererar alla faser av den naturliga läkeprocessen. Läkningstiden för akuta skador reduceras med upp till 75%. Virusangrepp och bakterieinfektioner bekämpas snabbt och effektivt.

  • Snabbare och effektivare behandling.
  • Smärtfri behandling.
  • Goda behandlingsresultat.
  • Påskyndar kroppens egna läkeprocess.

Laserterapi har visat sig ha bra resultat på smärta i rygg, axlar och knän, på reumatiska sjukdomar, idrottsskador, inflammationer, sårläkning, akuta och kroniska skador.
Biostimulerande laserterapi har inga kända biverkningar. Det hjälper bara kroppen att göra det den redan är programmerad att göra – bara mycket snabbare.
Laser ger energi till de celler som saknar energi. För bästa resultat – kombinera med massage och eventuellt träning.

 

Högeffektiv Terapeutisk Laserterapi.

Högeffektiv Terapeutisk Laserterapi.
Laserterapi har blivit mer effektivt, tekniken går framåt, lasern har blivit bättre och går längre ner i vävnaden. Det forskas oerhört mycket och publiceras ca 300 rapporter per år. För ett tag sedan (2010)  publicerade ” The Lancet”, den välrenommerade medicinska publikationen som utför tester med hög tillförlitlighet, en stor australisk forskningsrapport. Studien gällde laserbehandlingar av 820 personer med nacksmärtor där resultatet blev att för två av tre personer minskade smärtan eller upphörde helt.

Den terapeutiska lasern har enligt forskning visat sig ge ökad cellaktivitet, ökad bildning av kollagenbindväv, blodgenomströmning och även en ökning av den lokala koncentrationen av leukocyter, lymfocyter och andra makofager, som ingår i det naturliga immunförsvaret. Laser har även visat sig öka den naturliga koaguleringsprocessen hos blodet, stimulera bildandet av endorfiner samt dämpa och lindra inflammationer. Man talar om en biostimulerande effekt, att kroppen påverkas på cellnivå.

Cellerna får normalt sin näring från syre och från vår föda, men har man en vävnadsskada i cellerna tar det längre tid att få igång en naturlig läkningsprocess. Vad som händer under en laserbehandling är i korta drag att man tillför energi i form av ljus ner i cellen, vilket ger den möjlighet att komma igång med en naturlig läkeprocess. Det är som att ladda ett batteri eller vetenskapligt uttryckt – ATP – produktionen ökar (cellen inre kraftstation).

För bästa resultat kan lasern kombineras med massage och eventuellt träning. Lasern har visat sig ha bra resultat på smärta i rygg, axlar och knän, på reumatiska sjukdomar, idrottsskador, inflammationer, sårläkning och akuta kroniska skador. Biostimulerande laserterapi har inga kända biverkningar. Det hjälper bara kroppen att göra det den redan är programmerad att göra – bara mycket snabbare. 

Laser ger energi till de celler som saknar energi. Läkningstiden för akuta skador reduceras med upp till 75%. Virusangrepp och bakterieinfektioner bekämpas snabbt och effektivt.

Hur ofta man ska behandla är individuellt och beror på problemens karaktär – akuta skador kräver tätare behandlingar. Normalt sett 1 -10 behandlingar under 2 -3 veckor. Laserterapi är smärtfri men kan ibland upplevas som en svag stickande känsla. En laserbehandling tar normalt sett 10 – 20 min och kombineras ofta med massage.

För gravida, epileptiker, hjärt- och cancerpatienter finns vissa områden som inte bör behandlas. Om du tillhör någon av dessa grupper så var uppmärksam på detta innan behandlingen påbörjas. Fråga om du är osäker.

Laser är en speciell form av förstärkt ljus som är enkelriktat, välordnat och koncentrerat. Lasern ger ett mycket rent ljus och har förmågan att tränga djupt in i vävnaden. Laserljuset stimulerar de enskilda cellerna på samma sätt som växter utnyttjar solljuset till sin fotosyntes.

Terapeutisk/medicinsk laser ligger i styrka under de kirurgiska lasrarna och på grund av strålens spridning finns ingen risk för skador – varken på ögon eller vävnad. Effekten är uteslutande positiv och stimulerande på kroppens reparationsmekanismer.

OBS! Ska inte förväxlas med varm laser, industrilasern som skär och bränner allt från stålplåt till att avläsa CD-skivan i CD-spelaren.

Laserljuset tränger djups in i vävnaden, ända in till den enskilda cellen. Cellen utnyttjar energin från laserljuset och sätter igång kroppens alla naturliga reparationsmekanismer. Läkningsprocessen och immunförsvaret stärks.

Laserterapi understödjer kroppens egna funktioner och hjälper dem till att verka mycket snabbare.

Laser står för Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation som på svenska betyder  “Ljusförstärkning genom stimulerad emission av strålning”